AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamses högläsnings-tävling!

Sista datum att delta i tävlingen var 7 november och juryn jobbar nu med att gå igenom alla bidrag. Det går fortfarande bra att ladda ner sagan.

Högläsning och att lyssna på historier utvecklar både språk och tal. Det är viktigt att få in en vana, att läsa lite varje dag, men sättet som vi läser på har också betydelse. Ju större engagemang, desto roligare blir det.

Nu vill Bamseredaktionen höra hur det låter när just du läser högt. Kanske är du en mamma, farfar, moster, kompis eller ett syskon. Huvudsaken är att du gillar att läsa högt. Tävlingen är öppen för alla åldrar.

 

Klicka här för att ladda ner sagan!

 

Vinster:

1:a pris
• Du får läsa in sagan i en professionell studio och kommer sedan att publiceras på bl a Readly, Storytel, Spotify och Nextory.
• 1 års prenumeration av Bamsetidningen
• 10 Bamseböcker

2-5:e pris
• 1 års prenumeration av Bamsetidningen
• 5 Bamseböcker

 

Juryn består av representanter från Egmont Publishing AB och BAMSE Förlaget AB. Juryns beslut kan inte överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

 

Här kommer några tips att tänka på när du läser in historien:

• Läs med inlevelse.
• Läs inte för fort men inte heller för långsamt.

Nyligen gjorde Bamse-redaktionen en enkät där vi frågade både vuxna och barn om deras bästa tips inför högläsningen. Här finns högläsningstips till föräldrar som är bra att ta med sig, här kan du få tips om vad barnen tycker är viktigt att tänka på och här kan du läsa om varför det är bra att läsa högt.

Inspelningen görs enklast via en mobiltelefon eller surfplatta. På en Iphone använder du funktionen ”Röstmemon” och på en Android-telefon en app för röstinspelning som du hittar Google Play, t.ex. Samsung Voice Recorder. Tryck på inspelningsknappen och läs in historien. När du spelat in en version du är nöjd med, döper du filen till ”Bamse – Ditt förnamn Ditt efternamn”. Fyll sedan i formuläret nedan och bifoga filen. Format som vi kan ta emot är .m4a, .mov eller .mp3. För mer detaljerade instruktioner, kan du trycka här.

[gravityform id=”177″ title=”false” description=”false”]