AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Att värna demokratin är mer angeläget än någonsin. För att främja kunskap och medvetandegöra vikten av demokrati bland barn och unga har Bamseredaktionen tagit fram en specialtidning och lektionsupplägg för skolor.

Lagom till skolstarten släpptes en ny specialtidning med Bamse om demokrati. Bamseredaktionen har samlat en rad spännande serier som varvas med lärorikt faktainnehåll och ett kul quiz på demokratitemat.

Dessutom finns det en gratis tillhörande lärarhandledning med olika arbetsmoment och elevövningar. Handledningen är utvecklad av fyra lärare och är anpassad för årskurs 1 till 4.

Lärarhandledningen finns att ladda ner gratis från Serier i undervisningens hemsida. Där finns också tidningen att beställa till specialpris och fraktfri leverans för skolor och bibliotek.

Bamse har utöver detta även skrivit på en Demokratideklaration. Läs mer om detta här.

Bamse – en specialtidning om demokrati

Här får du både vara med när trillingarnas klass ska välja en representant till elevrådet och följa med Bamse och vännerna på en farlig resa till en planet där en diktator bestämmer allt.

Förutom roliga och spännande berättelser medföljer även lärorik fakta och ett kul quiz om demokrati.

Syftet med specialtidningen är att bidra till att öka förståelsen för och kunskapen om vad demokrati innebär, vad det står för och varför det är så viktigt. Vi som lever i länder som har demokrati, jämlikhet och frihet måste verkligen vara rädda om detta och försöka hjälpa andra som inte har det.

Lärarhandledning för årskurs 1-4

Med utgångspunkt i den nya specialtidningen har de fyra Malmölärarna Linda Sikström, Jenny Esbjörnsdotter L Karlsson, Sarah Hederstierna och Sema Björk tagit fram en lärarhandledning med olika arbetsmoment som du som lärare kan arbeta med tillsammans med dina elever.

Arbetsmomenten innefattar alltifrån övningar med olika expertord, gruppdiskussioner och högläsning till arbete med interkationsmodellen EPA och Exit Tickets. Dessutom får eleverna möjlighet att bilda ett eget parti!