AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Vargens hemliga historier: Del 1

I år uppmärksammar vi den numera vänliga Vargen med en helt nyskriven berättelse – ”Vargens hemliga historier”, en serie i fyra delar. Den handlar om Vargens olyckliga och onda tid. Det kan vara lite läskigt ibland, så läs gärna den tillsammans med en vuxen. Första delen kan du läsa i detta nummer!

Snart är det påsk och därför har vi valt att fylla tidningen med extra roligt påskpyssel!

Vi önskar alla våra Bamseläsare en riktigt glad påsk!

Bamse 4/5 finns ute nu!

bamse 18 21 tävling

Tävling!

5 Bamseläsare vinner boken om Vargen!

bamse 18 21 tävling

Lille Skutt är också bra

I detta nummer får du läsa om när Bamse och hans vänner är på tivoli. Vargkusinerna smiter in för att hitta på rackartyg. När de får veta att Bamse inte ätit någon dunder-honung och att Skalman tar en tupplur, passar de på. Men vargkusinerna har inte räknat med att Lille Skutt kan sätta stopp för deras lömska plan …

bamse 18 21 tävling

Tips till barnens lärare!

Fira källkritikens dag den 13 mars tillsammans med Bamse och Arbetets museum! Ladda ner faktasida, tipsrunda, talonger och diskussionsuppgift här. Klassen kan även delta i utlottningen av en klassuppsättning av Bamses specialtidning om just källkritik!

bamse 18 21 tävling

Tävling!

10 vinner varsitt Bamse-bingo!

bamse 18 21 tävling

Bli en skräphjälte!

Under hela våren är hundratusentals barn från förskolor och skolor över hela landet med i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rents stora kampanj för barn och unga. Tillsammans plockar och pratar de om skräp och lär sig om hur nedskräpning skadar djuren, naturen och samhället som vi lever i. Ju fler som är med i Skräpplockardagarna desto roligare blir det, så tipsa din förskola eller skola om att anmäla sig till Skräpplockardagarna!