AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Den försvunna världen – Del 2

I förra numret fick vi läsa om hur Bamse och hans vänner hjälper Jasmin att hitta sin mamma som har åkt iväg på upptäcktsresa till Nordpolen. När de väl kommer fram hittar de en försvunnen värld med dinosaurier. Nu fortsätter de sitt sökande efter Jasmins mamma. Ska de lyckas hitta henne?

 

Bamse 2 finns ute nu!

bamse 18 21 tävling

Tävling!

5 vinner biljetter till teaterföreställningen Bamse och sjörövarskatten och Sjörövar-figurset med båt från Micki.

bamse 18 21 tävling

Vänliga veckan – en tid att vara extra snäll

Man ska alltid vara snäll, men under vecka 7 är det vänliga veckan och man kan passa på att göra något extra fint för någon annan och/eller för sig själv.

På knappen nedan hittar du tips och material för att anordna vänliga aktiviteter. Tipsa gärna en lärare du känner!

bamse 18 21 tävling

Teddy vill bara spela schack

Skalman är på besök och spelar schack med Teddy, det gör de ofta. Men precis när det är som mest spännande ringer Skalmans mat- och sovklocka. Teddy kan inte hålla sig till Skalman vaknar så han försöker lära de andra i familjen hur man spelar schack.

Om du inte har provat att spela schack, så visar Teddy i detta nummer hur man spelar. Kanske blir du lika förtjust i det som Teddy?

bamse 18 21 tävling

Samiska nationaldagen

Bamsetidningen kommer sedan flera år ut på nordsamiska. För att uppmärksamma den samiska nationaldagen den 6 februari kan du i detta nummer läsa en spännande samisk saga som tar dig till drömmarnas  värld …

bamse 18 21 tävling

Seriekvarten är igång!

Nu pågår tävlingen Seriekvarten för låg- och mellanstadiet där eleverna ska läsa serier en kvart om dagen i två veckor. En kvarts läsning om dagen är tillräckligt för att öka läsintresset och förbättra läsförmågan!