AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Nu står det klart att Västeråsbon och den före detta lågstadieläraren, Gunvor Åhlberg, tar hem förstapriset i höstens stora högläsningstävling med Bamse. Därmed blir hon den första kvinnan som får göra Bamses röst. Den nya ljudsagan släpps den 17 december hos Readly.

Under höstlovet utlyste Readly och Bamsetidningen en högläsningstävling där hela landet fick möjlighet att tävla om att spela in en officiell Bamsesaga. I tuff konkurrens med flera hundra medtävlande var det till slut Gunvor Åhlberg, 66 år från Västerås, som lyckades få juryn på fall med sitt inlevelserika och betagande högläsningsbidrag.

– Gunvor har en väldigt behaglig, varm och vänlig röst. Hon talar tydligt och med fin inlevelse. Man kan höra att hon är en passionerad högläsare och hennes sätt att läsa lyfter Bamseberättelsen till en ny nivå. Gunvor är helt enkelt en väldigt värdig vinnare, säger jurymedlemmen och Bamsetidningens chefredaktör, Charlotta Borelius.

Som lärare, mamma och mormor har Gunvor Åhlberg hållit i otaliga högläsningsstunder med skolelever, barn och barnbarn genom åren. Men att högläsa en Bamsesaga i en professionell ljudstudio var något alldeles extra, även för en garvad högläsare som Gunvor.

– Det känns otroligt hedrande och roligt att ha fått spela in en saga med Bamse. Det var lite nervöst i början, men jag bestämde mig för att låtsas att jag läste för en grupp barn och då var det bara kul, säger Gunvor Åhlberg, vinnare av Bamses högläsningstävling.

Bamsesagan ”Också små vänner är bra” finns tillgänglig exklusivt på Readly i 3 månader, från och med den 17 december.

Här kan du se ytterligare vinnare i högläsningstävlingen.