AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse och Krusmynta

På sidan 3 i tidningen kan du läsa om något som hände när Bamse var liten och bodde hos Farmor på Höga berget. Annika Anka och Mickelina får veta att Ola Grävling är försvunnen. De hämtar Bamse och går i väg för att leta efter Ola. Någon har tagit honom, men varför? Läs hur det går i nya numret!

Bamse nummer 15 finns i butik den 21 september.

Trevlig höstläsning önskar Bamseredaktionen!

Vill du få hem tidningen direkt i brevlådan?

Vicki och kattsnuvan

Kommer du ihåg att Vicki fick ta hand om en kattunge som en grävlingsfamilj inte längre ville ha? Nu visar det sig att stackars Vicki är allergisk och inte tål katten. Hur ska det gå?

Boxbus

Farmor är uppe på vinden och rotar i en gammal låda. Hon hittar bland annat ett par gamla boxningshandskar som Janson blir nyfiken på. De verkar leva ett eget liv … Eller?

Vinn Bamse Kul att lära programmering

I Bamse Kul att lära programmering hjälper Bamse, Skalman och trillingarna dig att få koll på programmering. Till exempel att mycket som vi gör är algoritmer utan att vi tänker på det, som att följa ett recept eller borsta tänderna. Vi får bekanta oss med begrepp som sekvens, loop, bugg och just algoritm. Vi lottar ut 20 tidningar.

Prao hos Krösus

Prao är när skolbarn får prova på hur det är att vara på en riktig arbetsplats. I tidningen får du läsa om när Krösus Sork tar emot en skolklass som får praoa på hans godisfabrik. Det blir inte riktigt som Krösus har tänkt sig.

Ny rörelsesaga: Skalmans träningsrobot

Skalman har uppfunnit en träningsrobot som heter Studsis och trillingarna måste lära roboten hur man rör på kroppen. Häng med i berättelsen och härma allt barnen gör.

En rörelsesaga är en vanlig saga, men man står upp och rör på sig när man lyssnar på den. Du hittar sagan i bokhandeln, på biblioteket och där ljudböcker finns (t ex på Storytel, Spotify, Nextory och Bookbeat).