AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Therese Ejestrand i Sigtuna växte upp med Bamseläsning och minns speciellt när Bamseskaparen Rune Andréasson skrev om sitt första biblioteksbesök.

När Therese själv blev mamma var det en självklarhet att läsa Bamse med barnen.

– Första tidningen köpte jag när Lina var 3 år och Malte 1,5 år. Det blev lite nostalgi för mig att köpa en Bamsetidning och få läsa den tillsammans med barnen. Nu prenumererar de på Bamse och tycker att det är roligt när tidningen ligger i brevlådan.

Lina gillar när Bamse hjälper
Therese tycker det är bra att vardagsproblem varvas med spännande äventyr om troll och häxor. Dottern Lina som i dag är 5 år gillar när Bamse hjälper andra.

– Jag tycker det är bäst när Bamse äter dunder-honung. Då blir han stark och hjälper de som behöver hjälp, säger Lina glatt.
Hemma hos familjen Ejestrand är det stor variation i läsningen. Ena kvällen läses Bamse med många bilder på varje sida och nästa kväll kan det bli en kapitelbok med Emil i Lönneberga med knappt några bilder alls.

– Fördelen serier har är att bilderna stödjer texten och gör förståelsen av ord enklare. I Bamse är texten dessutom skriven med versaler vilket kan underlätta när man håller på och lära sig läsa, säger Therese.

Mysigt att läsa tillsammans
Therese och hennes man har som rutin att läsa för Lina och Malte på kvällarna innan de ska sova. De vuxna turas om att läsa kvällssagorna. Men barnen plockar även fram böcker och tidningar vid andra tider.

– Det är väldigt mysigt att sitta och läsa högt tillsammans med barnen. Jag tror att om man själv visar intresse för läsning och barnens böcker och tidningar, så är chansen större att barnen kommer läsa mer när de blir lite äldre, säger Therese samtidigt som hon bläddrar eftertänksamt i en tidning.

Läs mer om Egmonts initiativ Läskvarten här!