AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Trillingarna på kattjakt

Gamle Bäver-Bill har åkt i väg över helgen för att träffa sina släktingar. Under tiden ska trillingarna passa hans katt Svea, men det visar sig vara svårare än de först trott. Läs hur det går i nya Bamsetidningen.

Bamse 16 finns i butik den 12 oktober.

Trevlig läsning önskar Bamseredaktionen!

Spökmysteriet

En natt vaknar Lille Skutt och Nina av att deras täcke dras undan. Framför dem svävar ett ruskigt spöke. De flyr i panik hem till Bamse och berättar vad som har hänt. Var det ett riktigt spöke, eller finns det en annan förklaring?

läslovstävling

Tävlingsdags!

Har du en egen idé till en rörelsesaga? Då kan du vara med i vår spännande tävling. Vinnaren får en helårsprenumeration av Bamse och det som han eller hon hittat på får vara med i en rörelsesaga. Tio ytterligare bidrag belönas med hemliga bokpaket.

Klassens läskigaste – en rörelsesaga

En rörelsesaga är som en vanlig saga, men man ska inte sitta stilla och lyssna på den. Medan sagan berättas så kommer det att hända olika saker, och du ska göra likadana rörelser som de gör i berättelsen.

I den här tidningen kan du läsa en förkortad version av rörelsesagan Klassens läskigaste.

läslovstävling

Vinn en rörelsesaga

Vi lottar ut 10 rörelsesagor bland de som svarar rätt på tävlingsfrågan. Delta i tävlingen på vår sajt senast den 4 november.

Skrutt-Kurre

Inne i skogen bor Skrutt-Kurre alldeles ensam i sitt träd. Han trivs bra där och vill inte flytta. Men det kanske han blir tvungen att göra ändå, när en av vargkusinerna börjar kivas med honom.