AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse 14

Skalman har uppdaterat sin bil med en massa nya finesser. Krösus är väldigt intresserad av att köpa bilen men den är inte till salu. Bilen är helt enkelt för farlig om man inte vet hur den fungerar. Men Krösus Sork är inte den som ger upp i första taget!

Bamse 14 finns ute nu!

bamse

Hela Sverige plockar skräp

Den tredje lördagen i september varje år är det World Cleanup Day och då går miljontals människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt. Här hemma kallas dagen ”Håll Sverige Rent-dagen” och infaller i år den 16 september.

Alla kan hjälpa till. Ta en påse och gå ut och plocka skräpet du ser. Svårare än så är det inte. Handskar eller vantar är praktiskt också. Gå ut i området där du bor eller till någon annan plats som du tycker om.

bamse

Lill-Nöffe blir kär – Del 2

I förra numret hittade Lill-Nöffe ett spel på marken. Det var en flicka i fjärdeklass som hade tappat det och när Lill-Nöffe gav tillbaka spelet blev hon jätteglad och gav honom kram. Lill-Nöffe kan inte sluta tänka på flickan och skriver en dikt till henne, men kommer han våga ge den till henne?

bamse 18 21 tävling

Tävling!

Vi lottar ut 20 pyssel- och målarböcker till de som svarar rätt.

bamse 18 21 tävling

Uppmärksamma Read Hour!

Läsrörelsen är den samlande kraften i Sverige för Read Hour på FN:s läskunnighetsdag den 8 september.

Läs tillsammans under en timme från klockan 19 denna dag. Hitta ert sätt att läsa: är det en bok, en ljudbok eller en serietidning? Vi uppmuntrar alla att dela en bild av sig själva och/eller vad man läser på sociala medier och använda hashtaggarna #ReadHourSverige och #ReadHour.