AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

bamsemabra2

Västra Götalandsregionen kommer att dela ut Bamses må bra-tidning till barn i åldrarna 4-6 år.

Tidningarna kommer delas ut via förskolor, barnavårdscentraler och tandvården.

Specialutgåvan av tidningen Bamse är framtagen av folkhälsokommittén Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland i samarbete med Bamseredaktionen på Egmont Publishing Kids.

Idén att använda tidningen Bamse som ett hjälpmedel i samtal om barnets hälsa kommer från Dals-Ed och folkhälsoplanerare Linda Andersson och enhetschef förskolan Naima Melin.

Budskapen i Bamses må bra-tidning är hälsofrämjande. Det handlar om att man ska röra på sig, äta mycket frukt och grönt, använda vatten som törstsläckare, sitta lagom mycket tid vid skärmar, ha goda sömnvanor och se till att umgås med varandra.

– Innehållet bygger på budskap som tagits fram i tidigare arbeten kring hälsofrämjande insatser för livsstilsrelaterad hälsa bland barn, t ex den europeiska forskningsstudien IDEFICS (Identification and prevention of Dietary and lifestyle induced health EFfects In Children and infantS), berättar Annika Nilsson-Green, utvecklingsledare på folkhälsokommitténs sekretariat.

Tidningen innehåller två tecknade serier. “Skärmfria veckan” som förklarar att Bamses barn och deras skolkompisar mår bättre om de inte bara sitter inne och tittar på tv och “Utflyktsdagen” som pekar på att det är viktigt för Mini-Hopp och de andra på förskolan att äta sunt för att orka med.

Dessutom finns det faktasidor om sömn, tandhälsa och lektips i tidningen.

– I första hand ser vi den här tidningen som ett verktyg för att få igång samtal i familjer kring livsstil och hälsa, berättar Linda Andersson. Tidningen uppmärksammar saker som man mår bra av. Om barn får goda vanor kan de hålla fast vid dem hela livet.

För frågor, pressbilder eller recensionsex, vänligen kontakta:

Annika Nilsson-Green, utvecklingsledare folkhälsokommitténs sekretariat, Västra Götalandsregionen

0708931717 annika.nilsson-green@vgregion.se

Charlotta Borelius, Chefredaktör på Bamsetidningen, Egmont Publishing Kids, 0708639402 charlotta.borelius@egmont.se