AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Det är 50 år sedan det allra första numret av Bamse kom ut och tidningen är fortfarande mycket populär. Den läses av över 200 000 barn varje månad och inspirerar med tankar om vänskap, samarbete och allas lika värde. Firandet pågår hela året, men inleds med ett alldeles speciellt jubileumsnummer och en podcast. Historierna i jubileumsnumret utspelar sig då Bamse, Lille Skutt och Skalman var unga. Manusförfattaren Jimmy Wallin och tecknaren Tony Cronstam har lagt sig så nära Runes berättar- och tecknarstil som möjligt.

Vill du få hem tidningen direkt i brevlådan

Bild från serie på Reinard Räv

Bamse och resan till Atlantis

Skalman hittar en bok som berättar var den försvunna ön Atlantis ligger. Han föreslår att vännerna ska åka dit i hans nya farkost. Bamse, Skalman och Lille Skutt reser genom världshaven i flera dagar och når till sist fram till undervattensstaden. Där väntar havsguden Poseidon, som tydligen fortfarande är arg! 

Bild från serie på Reinard Räv

Bamses skola om Atlantis

Historien om det sjunkna riket är en spännande historia. Men det är också just vad det är – en historia. Atlantis har aldrig funnits på riktigt utan hittades på av den grekiske filosofen Platon 400 år före vår tideräkning.

Bild från serie på Reinard Räv

Katten Janson och Husmusen
– en hjälpande tass

De två retkompisarna träffar på en liten igelkott-unge som tappat sin docka i vattnet. Husmusen får en lysande idé på hur de ska lyckas fiska upp den och det blir ett alldeles lagom stort äventyr.

Dunder-tävling!

Nu får du chansen att rita en Bamsetidning. Vilken figur är med på ditt omslag? Vilken färg har det? I länken nedan hittar du en mall som du kan använda om du vill.

Första pris är ett jättestort Bamsemjukdjur (hela 1 m hög, sittande!). Ytterligare nio vinnare får varsin helårsprenumeration på Bamse. Tävla här senast den 2 februari!