AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse och bi-hjälpen

Trillingarna är ute och leker i vårvärmen. De upptäcker att det ligger flera utmattade bin i gräset. Skalman berättar att det beror på att bina inte kan hitta mat och vatten. Tillsammans gör Bamse och hans vänner allt de kan för att hjälpa bina.

I tidningen får du lära dig om varför bina är så viktiga för oss människor, och vad du kan göra för att hjälpa dem. Visste du att vi människor är helt beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete? Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem.

Bamse nr 6 finns i butik den 13 april.

Operation: Rädda bina är en satsning av Naturskyddsföreningen för vilda bin och andra pollinatörer.

Bamses skola om bin och pollinering

Visste du att vi människor är helt beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete? Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem. Pollinering betyder att pollen flyttas mellan olika blommor för att det ska kunna bildas nya frön. I tidningen får du lära dig mer om hur det fungerar.

Bivänliga frön följer med tidningen

Odla fröna så får ni blommor som lockar till sig och ger nektar och pollen åt bin, fjärilar och andra pollinatörer.

bamse

Hitta bin och tävla om odlingsspel!

Två bin gömmer sig bland tidningens sidor. Hitta vilka sidor bina finns på och du har chansen att vinna ett roligt spel.

Brevduvan Doris

Lille Skutt är en väldigt duktig brevbärare. Han kan hoppa över bäckar, cykla i långa uppförsbackar och hoppa upp i höga träd. Men då och då behöver alla hjälp, och hjälpen kan dyka upp från oväntade håll.

Kapten Hajtand

Det är lördag och Lille Skutt och Nina tar sovmorgon. När de vaknar är flera av deras saker borta. Mini-Hopp säger att Kapten Hajtand är den enda som varit inne i huset. Men vem är det? Och var är deras saker?

Bamse berättar om Stockholm

Har du varit i Stockholm någon gång? Det är Sveriges huvudstad och även vår största stad. I tidningen får du lära dig mer om staden, om dess historia, och om allt som finns att göra där.

Vill du få hem Bamsetidningen i brevlådan innan den kommer ut i butik?