AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse tolkas av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist är den första författaren någonsin att omvandla Bamse till en skönlitterär novell. Novellen är ett initiativ från Pressbyrån som, i samarbete med Egmont och Bamseredaktionen, vill lyfta fram serier och öka läslusten och läsförståelsen bland svenska barn och ungdomar.

Lagom till läslovet har Egmonts samarbetspartner Pressbyrån tagit hjälp av den prisade författaren John Ajvide Lindqvist, att tolka Bamse-serien Nina i knipa i ett specialalbum. Berättelsen handlar om Nina Kanin som försöker skipa rättvisa genom att avslöja Krösus Sorks Sorks onda planer som förgiftar en hel sjö. John Ajvide Lindqvist har omvandlat Nina i knipa till en 30-sidig novell, riktad till barn mellan åtta och tio år.

Läs John Ajvide Lindqvists egna ord om novellen i Egmonts pressrum.

Släpps som gratis skolmaterial

Den nya Bamse-novellen och originalserien kommer även att göras tillgänglig för skolor. En särskild lärarhandledning, med upplägg för hur man kan använda Nina i knipa och serier i undervisningen, har tagits fram av lärarna Melinda Galazcy och Helga Boström från Malmö. På Pressbyrån.se kommer lärare att kunna hitta information om hur de kan beställa materialet.

Om specialalbumet

Nina i knipa är en serie som ursprungligen ingår i en Bamse-utgåva från 2006 med originalmanus av Susanne Adolfsson. Specialbumet och novellen finns till försäljning för 20 kronor i alla Pressbyråns butiker från och med 22 oktober och så länge lagret räcker.