AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse i fara?

En dag när Bamse och Mickelina är ute och åker rullskridskor upptäcker de ett fågelbo som håller på att falla av sin gren. Även om Bamse inte ätit någon dunder-honung försöker han klättra ner för berget för att rädda fågelboet. Men helt plötsligt tappar han taget och faller. Som tur är får han tag i en klippskreva som han kan hålla sig fast i. Nu får Mickelina skynda sig till Farmor på Höga berget för att hämta dunder-honung. Hur ska det gå för Bamse?

Bamse 7 finns ute nu!

bamse 18 21 tävling

Dags för Bamselopp!

Många förskolor firar förskolans dag den 16 maj med ett Bamselopp. Varje år springer runt 100 000 förskolebarn Bamseloppet som syftar till att öka lusten att röra på sig. Vi på redaktionen hoppas att det blir en riktigt rolig dag!

bamse 18 21 tävling

Barn i rörelse!

Att det är viktigt att röra på sig är något som vi vuxna ofta tjatar om. Men varför är det så viktigt egentligen? I detta nummer får vi tips av Mai-Lis Hellénius som är expert på hur vi påverkas av rörelse. Hon förklarar varför rörelse är så viktigt och vad som händer i kroppen när vi rör på oss.

bamse 18 21 tävling

Bamse lär barn om AI

AI är en förkortning för artificiell intelligens vilket betyder konstgjord. Det är ett samlingsnamn för olika digitala tekniker som försöker få datorer att fungera mer som människor. AI är ofta bra på att härma, men ibland blir resultatet mest konstigt. AI har funnits länge och kommer inte att försvinna och det kan vara bra att lära sig hur det används på bästa sätt.

bamse 18 21 tävling

Tävling!

Vi lottar ut 30 stycken solglasögon!

bamse 18 21 tävling

En lugn dag på landet

När Lille Skutt var liten brukade hans familj odla morötter och morötterna som blev över bytte de bort mot sådant de behövde på grannarnas gårdar. En dag när de skulle gå över till Perssons gård för att byta till sig ägg och mjölk fick de reda på att Persson hade brutit benet och inte kunde arbeta. Familjen bestämde sig för att hjälpa Persson med sysslorna på gården. Men det ena efter det andra blev fel och familjen hamnade i olika knipor …