AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Vem får bestämma?

När man är barn är det ens föräldrar som tar de stora och viktiga besluten i ens liv, men ju äldre man blir desto mer behöver man få vara med och bestämma. I detta nummer får du läsa om när Bamsefamiljen är lediga och ska göra något kul tillsammans. Bamse och Brummelisa pratar med barnen om vad de ska hitta på, men lyssnar de verkligen ordentligt på alla fyra barnen?

Bamse 6 finns ute nu!

bamse 18 21 tävling

Tävling!

Vi lottar ut 30 stycken solglasögon!

bamse 18 21 tävling

Vargens hemliga historier: Del 2

I del två av Vargens hemliga historier berättar Vargen om sin tid i fängelset. I den hårda miljön fick han lära sig ganska snabbt att det enda sättet att klara sig var att bli ännu elakare än de andra. Vargen fick även några kompisar i fängelset som lärde honom massor av nya hyss och elakheter. Men var de verkligen hans riktiga vänner? Det kan vara lite läskigt ibland, så läs den gärna tillsammans.

bamse 18 21 tävling

Tips till barnens lärare!

Det är viktigt att barn känner till sina rättigheter och får lära sig att i en demokrati är allas röster lika mycket värda. Via knappen nedan kan man beställa en Bamse specialtidning om demokrati med tillhörande lärarhandledning. Här kan du även hitta en affisch om barnkonventionen.

bamse 18 21 tävling

Rädda bina!

Under våren pågår Naturskyddsföreningens viktiga kampanj Operation: Rädda bina. Bina behöver all hjälp de kan få. De hotas bland annat av gifter, matbrist och klimatförändringar. Vi människor är helt beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem. (De sprider pollen mellan växter och då tillverkas nya frön som sedan blir nya växter.)