AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse lär ut om elektricitet

Vi startar den här tidningen med berättelsen ”Krösus – miljöhjälten”. Krösus får böter för att hans kolkraftverk förorenar luften och vattnet. Då kommer en kontorssork med idén att han kan bygga ett vattenkraftverk. Givetvis gör han det på billigast möjliga sätt och fiskarna kan inte ta sig fram i ån. Hoppas verkligen att Bamse och hans vänner lyckas övertala honom att ta hänsyn även till fiskarna!

Läs hur det går i Bamse nr 10

Trevlig läsning önskar Bamseredaktionen!

Vill du få hem tidningen direkt i brevlådan

skalmans ubåtsskola

Bamses skola: Det här kan du göra för miljön

Visste du att en ubåt kan vara under ytan i flera månader? Lär dig mer i tidningen!

lurvas och den lille fisken

Bamses skola om elektricitet

Lär dig mer om vilka olika sätt det finns att göra el.

Bamse 14 tävling

Teckningstävling

Tycker du om att rita? Då är det här en tävling för dig. Rita Bamses, Lille Skutts eller Skalmans hus – och skicka in din teckning tillsammans med namn, målsmans namn och tävlingsgodkännande och er adress till ”Hus”, BAMSE, 205 07 Malmö, senast den 14 juli. Du kan också lämna ditt svar på bamse.se. 5 Bamseläsare vinner hus och ett figurset från MICKI. Vinnarna publiceras med namn och ort på bamse.se inom tre veckor från sista svarsdag.

Tänk positivt – vad det nu är?

Trillingarna och Burre bygger en koja och funderar mycket på att man kan mycket mer än vad man tror.

Har du odlat Bamses solrosor?

Har du odlat Bamses solrosor? Har de börjat blomma? Vi på redaktionen skulle bli glada om du skickade in en bild på dina blommor. Mejla bilden till bamse@egmont.se senast den 14 juli.

Vi lottar ut 10 halvårs-prenumerationer på Bamse kul att lära bland alla som skickar in, så glöm inte skicka med målsmans tävlingsgodkännande, ditt namn och adress.