AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse och Dunderklockan

Den 21:a december 2018 var det premiär för ”Bamse och Dunderklockan”, ett nytt äventyr där Bamses dunder-honung har tagit slut. Se trailern nedan!

På jakt efter dunderklockor

I filmen får vi följa med Lille Skutt och Skalman när de ger sig ut på jakt efter nya dunderklockor, den hemliga ingrediens som gör vanlig honung till Farmors berömda dunder-honung. Under tiden har Reinard Räv tagit fram en listig plan, för att ta över Bamses plats som stadens stora hjälte. Hur ska Bamse klara sig utan sina dunderkrafter? Och vilka faror lurar våra vänner när de tagit sig över havet hela vägen till Klippön?

I jakten på dunderklockorna måste Bamse lära sig något viktigt: att vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som också Reinard Räv skulle må bra av att förstå …

Ta en titt bakom kulisserna

Vi har samlat skisser, teckningar och målningar som visar hur filmen sakta men säkert tagit form under arbetets gång. Bamse och Dunderklockan är skriven av Tomas Tivemark och Fabian Nordlander och såhär kan en typisk manussida se ut. Den beskriver en scen med Reinard och Mickelina. Till höger har en tecknaren Christian Puille gjort en första tolkning av den i så kallade ”beatboards”.

I filmen kommer vi få träffa tre helt nya vargkusiner! Tecknarna gjorde många förslag innan de bestämde sig för hur de skulle se ut och vad de skulle heta. Undra om de kommer ställa till med något fuffens i filmen?

Skulle de vara korta, tjocka, långa eller smala? Dryga, och snorkiga eller glada och busiga?

Bilder: Hedvig Häggman-Sund.

Såhär kan det se ut när tecknarna arbetar med en scen där Skalman och Lille Skutt tar sig över ett stormigt hav. Först konturerna och därefter läggs färgerna på.

Bilder: David Hermansson och Adam Blomgren.

 

 

Detta kallas för läppsynk och sådana ark tas fram så att de som sedan tecknar figurerna i filmen kan se exakt hur munnen ska se ut, när figurerna säger olika ljud.

Bild: Ebba Edenström och Jenn Chang.

Om Bamse och Dunderklockan

Filmen produceras av SF Studios och är en samproduktion mellan Nordisk Film, SVT, Film i Väst, Sluggerfilm och Bamse Förlaget med stöd från SFI.