AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!
AnnonsBamse bra erbjudande på tidningen!

Bamse och Vulkanön

Denna nya spännande Bamsefilm hade biopremiär 22 december 2021.

Bamse och hans vänner nås av ett nödanrop från Skalmans gamla forskarkollega, biologen Beanka, som försvunnit på en forskningsresa. Detta blir början på ett räddningsuppdrag som tar dem förbi hungriga vargar, själviska skurkar och livsfarliga vulkanutbrott. I hasorna har de en ny antagonist i Bamses värld – den självgoda småtjuven Kattja.

Christian Ryltenius regisserar ”Bamse och Vulkanön” efter ett manus av Sara Heldt. Producent är Johanna Bergenstråhle på Nordisk Film.

Bamse och vulkanön

Här kan du se den första trailern till Bamse och Vulkanön:

Röster

Bamse – Rolf Lassgård

Skalman – Johan Ulveson

Lille Skutt – Johan Glans

Beanka, biologen – Sissela Kyle

Kattja, den nya antagonisten – Rachel Molin

Carina Mullvad, utrikeskorrespondent – Carina Bergfeldt

Lär känna några av de nya karaktärerna i Bamse och Vulkanön

Kattja

Kattja är ny i Småköping. Hon ser väldigt gullig och snäll ut, men är trots den färgglada tröjan ingen vidare trevlig typ. Kattja drömmer om att stjäla guld och diamanter, men lyckas knappt stjäla nyfångade fiskar i hamnen utan att bli upptäckt.Trots detta har Kattja mycket höga tankar om sig själv.

Portierna på Hotell Nord

Portier är ett fint namn på en receptionist på ett hotell. Denna mustachprydde portier arbetar på det anrika Hotell Nord i en liten hamnby, så långt norrut i världen man kan komma. Han bär alltid röd kavaj och svart fluga och vill gärna ge sken av att hotellet är mer populärt än vad det faktiskt är.

Beanka

Beanka är en framstående upptäcktsresande och världsberömd biolog. Hon är Skalmans vän från förr och de två tycker mycket om varandra. De tänker på samma sätt. Det bästa Beanka vet är att upptäcka nya saker och att systematisera och kategorisera dem.

Carina Mullvad

Arbetar som reporter på tv-programmet Vetenskapsnytt – ett av Skalmans absoluta favoritprogram. Carina Mullvad skickas iväg till Hotell Nord för att göra ett reportage när det visar sig att den världsberömda boiologen Beanka är försvunnen.

Så här gick det till att skapa Bamse och Vulkanön

När man gör tecknad film kan det behövas många teckningar innan man hittar figurernas och platsernas slutgiltiga utseende.

Här visar vi en del bilder från arbetet med filmen. Vissa kan du känna igen i den färdiga filmen.

Två personer som har viktiga roller i filmen är Beanka och Kattja. Här kan du se hur tecknarna experimenterat med olika ansiktsuttryck och poser för Beanka och Kattja.

Bilder: Aylen Solander Labrin och Hedvig Häggman-Sund.

På Vulkanön finns mängder av okända djur. Här har tecknaren gjort några förslag till hur de kan se ut.

Bilder: Christian Puille

Det sista spåret efter Beanka slutar på ett hotell i en liten by, så långt norrut man kan komma. Tyvärr ligger byn i ett område känt för sin vulkaniska aktivitet. Inte alls långt från Vulkanön …

Bilder: Uwe Saegner

Till sist en bild från den färdiga filmen. Hoppas att du tycker om den!

Bamse och Vulkanön produceras av Nordisk film och är en samproduktion med SVT, Film i Väst och Sluggerfilm med stöd av SFI.